DIOS Achterhoek 1 begint goed in 2016

In de 8e ronde van de Nationale Competitie kwam OG Drachten op bezoek in Beltrum. DIOS moest winnen om het degradatiespook op afstand te houden. De wedstrijd verliep voorspoedig: na anderhalf uur stond Arnoud al een schijf voor en om 14.00u wisten we zeker dat we zouden winnen na combinaties van Erik en Theo. Het gevolg was dat DIOS om 14.30 uur al met 8-0 voor stond, door overwinningen van respectievelijk Erik, Marcel, Theo en Arnoud.

Daarna kabbelde de wedstrijd voort en na remises van Frits en Bert, bracht Dmitri de tussenstand op 12-2 in het voordeel van DIOS. De resterende partijen leverden nog slechts 2 punten op. Han speelde keurig remise aan bord 2 (en kon met een gerust hart ’s avonds naar De Graafschap gaan), terwijl Jan met één punt te weinig kreeg. Jan had z’n tegenstander onder grote druk gezet (zowel op het bord als op de klok), maar toch wist de Friese jeugdkampioen Wopke de Vries een punt veilig te stellen. De enige verliespartij was deze middag voor Ap, die het moest opnemen tegen de sterke Gabriël Heerema. Daarmee kwam de eindstand op 14-6; een mooie overwinning voor DIOS.

DIOS Achterhoek 1 staat nu op de 7e plaats in de Nationale Hoofdklasse A, maar de degradatiezorgen zijn zeker nog niet verdwenen. In de resterende 3 wedstrijden moeten (als alles tegenzit) nog minstens 3 punten worden behaald om de nacompetitie te ontwijken. Over 2 weken wacht de zware uitwedstrijd tegen DC Fryslân.