Degradatie reeds een feit

DIOS-DAMMERS STRIJDEND TEN ONDER IN DE DERBY TEGEN DUO EN DEGRADEREN

Ondanks het feit dat beide voorzitters van DUO en DIOS in de Gelderlander een ander perspectief zagen is de uitkomst voor DIOS conform hetgeen uw verslaggever al voorspeld had. Na een jaar met toch voldoende kansen hebben de mannen van DIOS-1 het niet gered in de landelijke hoofdklasse.
Ondanks dat deze wedstrijd voor een aantal spelers de wedstrijd van het jaar is, werd er sportief gestreden om de punten.
Beide voorzitters speelden toevalligerwijs ook vandaag nog tegen elkaar waarbij de jeugd toch de betere conditie had en na een vermoeiden partij wist Jochem Zweerink nestor Jan Dallinga te vloeren als laatste partij waarbij het doek definitief gevallen is.
Toch geeft ook deze wedstrijd perspectief voor het volgende seizoen, we boden de toekomstige kampioen (wederom een gewaagde uitspraak van Uw verslaggever) uitermate taai verzet en werden op details afgestraft.
Frits, die zoals gebruikelijk erg laat arriveerde speelde soepel naar remise tegen de sympathieke en taaie van Kampen. Vervolgens was Dimitri wederom succesvol (wat doet zo’n topscoorder bij een degradant?) en wist zijn jeugdige tegenspeler (al jaren een groot talent) vast te zetten in de hekstelling. Door de vele jaren ervaring liet Dimitri Jorne Huitink niet meer ontsnappen. Helaas was Theo niet in staat de altijd spectaculaire Gerrit Wassink te verrassen en werd zelf verrast zodat Gerrit met een enkel schijfje achter een doorbraak kreeg.
Arnoud de Greef moest aantreden tegen de landelijke topper Ludwig. Deze speelde op de bluf en probeerde zodoende Arnoud van zijn (zwarte) stuk te brengen. Maar de tactiek slaagde geheel niet en het remiseaanbod werd te snel geaccepteerd. Wellicht had doorspelen nog een extra punt voor DIOS opgeleverd. De wedstrijd kantelde door de partij van Ap, die de hele weedstrijd de leiding had en de winst een kwestie van tijd leek te komen, in het laat-middenspel zich liet foppen. In plaats van een overwinning volgde een nederlaag, die DIOS niet meer te boven zou komen. Bert had deze middag wel goed opgelet en zonder ringtone ging hij de strijd met Gerritsen aan. Lange tijd was het evenwicht niet verbroken en remise een terechte uitslag. Toen Erik tegen de taaie Hoekman winstkansen kreeg, Hoekman gewapend met een gipsen-arm, maakte echter teveel indruk op Erik. Een gelijkwaardige remise. Gerben, die dit jaar goed op dreef is moest dondersgoed oppassen. Met een dergelijke naam van je tegenstander, Donders, wordt het ontzag misschien te groot. Lange tijd stond Gerben sterk maar in het middenspel raakte een schijf het spoor bijster en moest alle zeilen worden bijgezet voor een puntje, hetgeen lukte. Inmiddels 9-7 achterstand.
Han, die Spieker afgelopen maandag zag winnen van DUO speler Koops tegen DSV-Sinderen (kunt U het nog volgen??) ging de strijd maar weer eens ouderwets aan. Na een wat gemakkelijkere opening kwam hij in het middenspel wat onder druk, echter toen Spieker een 4 om 2 zetje met doorbraak overzag leken de punten binnen. Maar hoe er ook gerekend en gespeeld werd, de remise bleef er in zitten. Zoals hierboven al omschreven ging Jan onderuit tegen Jochem en was de nederlaag en de degradatie een feit.
De komende twee wedstrijden zullen we nog laten zien dat we eigenlijk wel in deze klasse thuishoren, maar zullen dat komend seizoen echt moeten laten zien. Enkele versterkingen zouden daarbij wenselijk zijn.
Is er dan niets positiefs te melden, ja wel. Ons tweede team moest lang op zijn eerste overwinning wachten maar is inmiddels niet te stoppen. Drie wedstrijden op rij gewonnen, was er maar een periodekampioenschap. Ditmaal echt een wedstrijd met alles of niets met maar liefs 8 beslissingen. Winst voor DIOS voor: Harry, Gert, Dirk en Gerrit, met wederom de beslissing door Bernard Renting.
Complimenten van ons eerste aan het tweede. Prima gespeeld.