Sponsor Allard van Tongeren redt Dios-1, Dios-3 blijft koploper

Afgelopen zaterdag speelde DIOS-1 tegen damclub Lent,
Ondanks de Corona en het verzoek om uitstel ging de wedstrijd door, het was door de bond gepland.
Allard van Tongeren scoorde zijn eerste punten, het was niet verwacht,
Maar zonder tegenstander werden de punten binnen gebracht.
Ap had als tegenstander een zeer jong talent,
die geloofde nog in Sinterklaas, een kadootje voor Ap, dat is lekker als je niet echt in vorm bent.
Harry neem je dit seizoen niet zomaar te grazen,
een remise, en Harry kon naar de bierglazen.
Alexander blijft maar scoren, nu met een mooie slagzet,
tegenstander van Manen kon er wel om lachen, wat een pret.
Klaas, als invaller, nam de nodige risico’s op het bord,
vooraf was hij er van overtuigd dat het dit keer geen nederlaag wordt.
Arnoud kwam een schijfje voor en rekende zich rijk,
maar de remise werd gevonden door van Bronswijk.
Dan maar over de grote gemiste kansen van Cor Westerveld,
hij stond zo goed, we hadden tevergeefs op een overwinning geteld.
Maar op het bord van Hendrik gebeurde er iets historisch,
we moesten diep graven, hij kent toch nooit geen verlies?.
Bij Erik weet je het nooit, van winst naar verlies en dan toch gelijk,
Het gaat nooit mooi, dan moet het maar lelijk.
Han, dit jaar meerdere malen door gebrek aan eindspel kennis geveld,
werd door zijn kostbare puntje dit keer toch nog de held.
Een zwaar bevochten overwinning brengt ons in de subtop,
nog 5 overwinningen en wellicht staan we dan aan kop.

Wat niet in een gedicht hoort, maar meer in een loflied, is de prestatie die het derde team gerealiseerd heeft. Met hand en tand werd de koppositie verdedigd, en aan het einde van de middag was het nog gelukt ook. Met meer dat gemiddeld 100 ratingpunten meer moest men op bezoek bij DUO-2. Cees moest het opnemen tegen Jan Masselink. Cees kende geen angst en trok (te ver) naar voren, een schijfje ging eraan, de nederlaag volgde. Joop, dit jaar al meerdere keren zonder tegenstander, had nu de handen vol aan de damster van DUO. Joop wilde zo graag schijf 5 in het spel brengen, maar zijn tegenstandster had er een combinatie in gevlochten. De dam kwam op het bord en de achterstand werd 4-0. Pascal tegen Ralf is een mooie regionale confrontatie waarbij Pascal aan de leiding ging en de winst liet glippen. Remise als resultaat. Harry trof (oud)clubgenoot Ben Okken. In een door beiden alles of niets duel, liep Ben vast en bracht Harry de spanning terug. 3-5. Broer Jaap hield de 200 rating hogere topper Haijtink in bedwang, die kon niet anders dan de remise accepteren. Frank had het moeilijk tegen Jaap. Een laat middenspel waarin hij overlopen leek, maar een slimme combinatie bracht hem in de veilige remisehaven. Gerben probeerde met man en macht nog de noodzakelijke overwinning binnen te halen, maar slaagde door taai verzet van Tom daar niet in. In het kader van contractaanbiedingen voor het nieuwe seizoen zou ik voor Erik een sterk verbeterde aanbieding adviseren. Wat een topper. In de laatste partij tegen Rodier Evers (zomaar een 100 ratingpunten meer) slaagde Erik erin een niet te winnen eindspel om te zetten in een winnend eindspel. Wellicht moeten de eindspelboeken nog aangepast worden. Met dank aan Erik (die dit seizoen ook nog niet verloor en iedereen alvast een fijne jaarwisseling toewenste) kwam de 8-8 op het scorebord, waarbij de koppositie en promotie nog steeds realiteit is, maar ze zijn er nog (lange ) niet.
Helaas is het resultaat van het tweede dit keer (overigens wel verwacht gezien de speelsterkte van de tegenstander) minder goed. Jan Huisjes verdedigde zich goed tegen een bijna 1200 speler, in een 6 om 6 was tempogebrek noodlottig. Bert moest gezien de tegenrating winnen, hetgeen ook tamelijk eenvoudig lukte. Gert heeft de hele kerstvakantie de tijd om de verschillende slagzetten te oefenen. In een theoretische variant werd hij geveld. Theo slaagde wederom om een sterkere tegenstander op remise te houden, met nadelig terreinachterstand werd de remise binnenboord gehouden. Jay had de bijna onmogelijke opgave om Heerema (400!! ratingpunten verschil) op remise te houden. Jay kwam nog ver, maar niet ver genoeg. Een lichte combinatie bracht Gerard op een nadelige stand, deze werd dan ook daarna uitgespeeld naar een nederlaag. Stefan had tegen Ultsje (wat een mooie friese naam) geen kansen op winst en moest de remise binnen de perken houden. Tenslotte was Chris overgeheveld van het eerste naar het tweede als laatste bezig. Een prima partij van Chris, ook hier 150 ratingpunten verschil. Remise was terecht en bracht de eindestand op 11-5.
Hopelijk, door de afnemende Corona, wordt de competitie begin 2022 weer hervat en kan een ieder zijn fouten weer goed maken. Voor een ieder alvast fijne feestdagen en een uitermate gezond 2022 toegewenst.