DIOS Achterhoek bereikt kwartfinale Gelderse beker

Afgelopen dinsdag werd in Beltrum de tweede ronde gespeeld van de Gelderse beker. Na een zeer moeizame eerste ronde, volgde nu het duel tegen Huissen-2. De meervoudig landskampioen was de eerste ronde op volle oorlogssterke aangetreden. Wij troffen het deze avond want twee sterke Huissen-spelers waren niet aanwezig in verband met het Nederlands Kampioenschap.

Maar op drie van de vier borden waren de ratingen van de Huissenaren hoger dan die van DIOS.

Vanaf het begin vlogen de Achterhoekers er vol in en deden hun geuzenleus: “D’r an” eer aan. Aan bord twee speelde Arnoud met en tegen de zeer ervaren Geert Berends, na een rustige partij blunderde Berends en Arnoud maakt er gretig gebruik van 2-0. Aan het vierde bord speelde Han tegen Leen de Rooij, de problemist. Nadat Han de vorige keer van deze speler verloren had zinde hij op revanche. Na een zeer scherpe partij werden de problemen voor de Rooij te groot en werd de aanvaller beloond door een mooie overwinning 4-0.

Frits zat aan bord drie tegen Emiel Leijser. De zeer vlug spelende Leijser had een mooie rustige aanvalstand op het bord, waardoor, ook gezien de voorsprong, Frits afwikkelde middels een lichte combinatie naar remis 5-1. De overwinning was een feit. Marcel spelend aan bord een had de minste Huissenaar tegenover zich nl Dirk Joosten, die als opdracht had om Marcel met remise af te stoppen. De partij ontwikkelde zich moeizaam voor Marcel, maar hij hield de remise binnen de perken en de eindstand was bepaald op 6-2, waarmee DIOS wederom zich voor de kwartfinale plaatste.

De in grote getale opgekomen Beltrumse toeschouwers hebben zich prima kunnen vermaken en onze dank gaat ook nog uit naar Paulien Ribbers voor haar arbitersrol en voor de culinaire verzorging in samenwerking met “de Wanne” voor de spelers.